Sagt om boken

”Jag blev så inspirerad av att läsa din rapport! Det är saker jag tänkt på i 25 år men inte kunnat sätt ord på. Bra också att det går att använda utan en massa akademiska poäng.” Ombudsman inom TCO


”Har suttit fast i soffan hela helgen uppslukad av din bok. Den är mycket inspirerande för mig som varit med i många år och den har ett nytt angreppssätt som vi länge pratat om men inte fått så tydligt till oss som i din bok. Tack för en härlig hösthelg i soffan :). ” HR-konsult, kommunal sektor.


”Hon lyckas väl med att införa en ny begreppsapparat och en ny metod för att bedöma och förEbygga arbetsmiljörisker, även om boken inte är helt lättillgänglig. Jag behöver läsa kapitlen både en och två gånger […] . Men om jag gör det kanske jag faktiskt kan komma ett steg längre, ett snäpp djupare i att förebygga organisatoriska arbetsmiljörisker?” Ur recensionen i Personal & ledarskap dec 2015, av Katrin Lutti, HR-Konsult, Gävle kommun.


”Tack för en inspirerande bok! Den kräver en del men härligt att utmanas till att reflektera kring hur man samtalar och tänker. ” Facklig förtroendevald, vårdsektorn


”Rekommenderas!” Lena Bengtsson Malmeblad, personalchef, SMHI


”Den diskursiva inträngande metoden borde tillämpas på alla arbetsplatser. I Sverige har vi en tendens att formalisera allting och tro att t ex bildandet av en arbetsmiljögrupp löser alla problem. I den här boken diskuteras insiktsfullt hur man får arbetsplatser att på allvar ta itu med sina arbetsmiljöproblem – bortom formaliteterna.” Töres Theorell, professor emeritus, Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet.


”Det är ett annorlunda sätt att gripa sig an frågorna som sätter fingret på vad jag känt men inte haft ord att uttrycka.”

”Det satte ett helt annat ljus på det jag varit med om. Det blev lättare att se varför det blev som det blev och också lättare att gå vidare.”

”Det var konkret. Det var inte bara ’vi behöver samtala mer’, ’ha fler möten’ eller ’vara snällare’ mot varandra. Det gav ny luft i samtalen så vi kom framåt.”

”Det visar på att det går att göra något åt en situation. Även om det kan ta tid och kräva uthållighet. Det är vi som skapat den och då kan vi också ta oss ur den tillsammans. Det ger hopp och gör oss inte till offer. Eller förövare.”

”Det går att tillämpa överallt oavsett organisationsform. Det krävs inga nya strukturer, inga nya koncept. Det utgår från det som är och arbetar vidare på det.”

Läs mer om boken >>

Föreläsning, workshop, skyddsrond eller utbildning baserad på boken? Kontakta mig för en förutsättningslös diskussion lisbeth.ryden@ellerr.se eller 0708-982771.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.