Konferensen HR.NU 2016

På konferensen HR.NU den 12 maj 2016 deltog jag i ett samtal om  organisatorisk arbetsmiljö. Rubriken var: Vad är framgångsfaktorerna och hur utvärderar vi den organisatoriska arbetsmiljön bäst?

Man vet aldrig hur ett samtal utvecklar sig och därför inte heller vad jag kommer att säga, men som förberedelse funderade jag igenom vad jag skulle vilja säga när jag nu hade cirka 200 HR-professionella framför mig. Nedan finns en presentation i pdf du kan ladda ner där några av de punkter jag tänkte säga finns med. I korthet var det tre saker:

1) ”Framgångsfaktorn” är att förstå sitt eget organiserande

2) HR kan bidra genom att erbjuda den kunskapen  – hur ledning, styrning, organisering påverkar organisationens medlemmar – i strategiska såväl som i mer verksamhetsnära diskussioner

3) Jag har tagit fram en organisatorisk skyddsrond som är gratis att ladda ner. Skyddsronden kan användas som underlag för att identifiera både risk- och friskfaktorer i den organisatoriska arbetsmiljön. Fungerar för diskussionerna på APT:n såväl som för att bedöma någon annans arbetsmiljö.

Har du några frågor – om presentationen eller om organisatorisk arbetsmiljö – är det bara att maila: lisbeth.ryden@ellerr.se eller ringa 0708-982771.

Ladda hem presentationen i pdf

Några av de saker jag tänkte säga på HR.NU den 12 maj 2016. Totalt 18 bilder i pdf-format. Vill du ha den i powerpoint så säg till. (Tänk på att presentationen innehåller mycket färg. Glöm inte att markera om du vill skriva ut den i svartvitt.)